yogurt, cream, healthy

Yoghurtijs maken met ijsmachine

Yoghurtijs of frozen yoghurt is een populair ijsje. Dat komt omdat yoghurt het hoofdbestanddeel vormt en het ijs minder suiker en vet bevat. Het klinkt dus als een gezond ijsje dat is goed voor de horecaverkoop. Yoghurtijs maken met een professionele ijsmachine is net zo gemakkelijk als de productie van andere soorten ijs, zoals roomijs of sorbetijs. Een ijsmachine met yoghurtfunctie vormt de basis om yoghurtijs te maken. Er zijn allerlei recepten beschikbaar voor frozen yoghurt, maar uiteraard zijn er ook naar eigen inzicht recepten samen te stellen.

Yoghurtijs met ijsmachine: ingrediënten

Er zijn veel verschillende soorten yoghurt en het is belangrijk te weten dat het soort de smaak bepaalt. Een zurige yoghurt combineert bijvoorbeeld goed met het contrast van zoet fruit. De standaard yoghurt van de horecagroothandel bevat veel wei en is minder geschikt, omdat er meer ijskristallen ontstaan. Griekse yoghurt is een prima basisingrediënt om yoghurtijs te maken met een ijsmachine. Suiker is eveneens een belangrijk ingrediënt om in een zoete smaak te voorzien. Dit bestanddeel is echter ook te vervangen door bijvoorbeeld agavesiroop of honing.

Recepten voor yoghurtijs met ijsmachine

Fruit vormt vaak een bestanddeel voor het maken van yoghurtijs met een ijsmachine. Er zijn allerlei geschikte fruitsoorten te gebruiken, zoals aardbeien, citroenen, cranberry’s en frambozen. De toevoeging van fruit geeft het ijsje een extra gezonde uitstraling. Naast fruit is het echter ook mogelijk om voor een andere variant te kiezen. Yoghurtijs maken met de ijsmachine met chocolade als bestanddeel is ook erg populair. Wat dat betreft zijn er eindeloos veel mogelijkheden om te variëren met het maken van yoghurtijs of frozen yoghurt. Kijk maar eens naar onderstaande recepten om inspiratie op te doen.

Yoghurtijs met aardbeien

Het maken van aardbeienyoghurtijs is met een ijsmachine in een handomdraai klaar. Er is alleen maar Griekse yoghurt voor nodig net als aardbeien en suiker. Om de smaakbeleving te vergroten, kan je amandelpoeder toevoegen. Deze ingrediënten zijn te mengen en met een druk op de knop van de ijsmachine is het yoghurtijs snel klaar. De hoeveelheid ingrediënten die je nodig hebt, zijn afhankelijk van hoeveel liter ijs je met de ijsmachine wenst te produceren. 

Yoghurtijs met stracciatella

Yoghurtijs met stracciatella maak je in de ijsmachine eveneens met Griekse yoghurt. Hier voeg je vanille-extract aan toe samen met witte basterdsuiker en met fijngehakte pure chocolade. Het bijzondere van dit yoghurtijsje is dat de contrasterende kleur het visueel ook tot een aantrekkelijk ijsje maakt. De kleine stukjes pure chocolade steken namelijk mooi af tegen het witte ijs.

Yoghurtijs met frambozen

Het is natuurlijk mogelijk om yoghurtijs met vers fruit in de ijsmachine te maken. Er is echter niets op tegen om voor gemak te kiezen en met frambozen uit de diepvries te werken. Of door frambozenpuree te gebruiken. Om het frambozenyoghurtijsje extra romig te maken, heb je de keuze om aan de yoghurt slagroom toe te voegen. Verder is er alleen maar witte basterdsuiker nodig om het recept compleet te maken en het ijs in de ijsmachine te bereiden.

Yoghurtijs met hazelnoten

Noten geven net als fruit een gezonde touch aan het yoghurtijs dat je met een ijsmachine maakt. Naast de yoghurt, suiker en slagroom voeg je aan dit recept honing toe net als geroosterde hazelnoten die fijn zijn gehakt. Maak het yoghurtijsje extra speciaal door cacao en fijngehakte pure chocolade toe te voegen. Op deze manier maak je met de ijsmachine de heerlijkste yoghurtijs met hazelnoten. 

Het is uiteraard handig om voor de horecaverkoop meerdere soorten yoghurtijs te maken met de ijsmachine. Op het gebied van fruit zijn er allerlei variaties en ook combinaties mogelijk. Zo zijn er ook andere soorten noten toe te voegen aan het ijs.

Laat een reactie achter